henrieke.reismee.nl

Mi papia un tiki Papiamentu aki.

Het leven als blanke vakantieganger is voorbij en het echte leven is begonnen met een bruin randje is begonnen. 4 dagen in de week om 06:15 ons bed uit, wat zwaar;).

Stage was erg leuk deze week. We zijn nog niet begonnen met het geven van therapie maar hebben vooral meegedraaid in de klassen zelf. Papia Papiamentu ( praten van Papiaments) gaat steeds beter. Ik kan me al aardig verstaanbaar maken en anders zeg ik gewoon mijn standaardzin; mi no sa ( ik weet het niet). Wat zo leuk is, is om al die leuke en maffe trekjes van sommige kids te zien. Zo is er één jongetje helemaal geobsedeerd is door mijn haar. Zodra hij me ziet stormt hij op me af en na 5 minuten is mijn kapsel ontploft omdat hij er de meest mooie creaties in heeft gemaakt. Ook draait er eentje continue rondjes en een ander geeft de hele dag handkusjes. Dus liefde kom ik niet tekort hier;) De kinderen zijn veel aanrakeriger dan in NL naar mijn idee. De juffen knuffelen de kinderen gewoon, of die kids geven de juf een kus. En ook ik ben al platgezoend. Het tegenovergesteld hiervan is, dat een corrigerende tik geen uitzondering is. Als ze niet luisteren worden ze gewoon even goed vastgepakt, maar echt alleen als het nodig is!

Natuurlijk heb ik ook nog leuke dingen gedaan. Ik heb voor het eerst van mijn leven op een wakeboard gestaan. Super vet!! Ik heb er een nieuwe verslaving bij maar wel een dure!

Ook zijn we deze week naar super mooie strandjes geweest. Van die kleine baaitjes waar helemaal niet veel mensen zijn en waar het zo mooi is. Op één strandje kun je super goed snorkelen, ik hou helemaal niet van vissen maar ze waren te mooi om er niet naar de kijken. Yf en ik hebben nu ook een snorkel dus we kunnen de mooie onderwaterwereld van Curaçao gaan ontdekken. Helaas heb ik één huisgenoot die er zijn hobby van heeft gemaakt mij gek te maken door te zeggen dat hij murene´s ziet en nog allerlei enge vissen die eruit zien als draken.... Het resultaat ik durf eerst 2 uur het water niet in en mijn andere huisgenoot moet me haast therapie geven om mijn angst te overwinnen;)

Afgelopen vrijdag waren hier verkiezingen. Dit is echt een heel festijn hier. De meesten mensen binden een vlag aan hun auto voor de partij waar ze voor stemmen en veel daarvan gaan tuuterend de stad door. De uitslag gaat hier en daar ook een beetje mis en het schijnt dat er wel gesmokkeld wordt met het tellen van de stemmen.

En.. nu ik dit aan het typen ben begint het keihard te regenen. Het is hier dus niet altijd mooi weer....

We hebben ook een andere auto! We dachten dat onze eerste auto al een wrak was maar dat was een limousine vergeleken bij de auto die we nu hebben. Ons nieuwe autoritaire hoogstandje maakt zelfs als je stil staat gigantisch veel toeren, de rem werkt amper, en we hebben een snelheid als van een bejaarde omdat we anders niet op tijd stil staan. Ook de km teller, toerenteller etc werkt niet, sommige deuren kunnen niet open. Als je de koppeling in trapt doe je gelijk aan krachttraining voor je kuiten. De gordel is ook stuk dus eigenlijk rijdt ik mijn ondergang tegemoet denk ik. Maar we komen vooruit en dat is momenteel het enige wat telt. Vol verwachting kijken we uit naar onze volgende racewagen.

O ja we hebben ook een huisdier!! Mambo, een poes die is aan komen waaien en die we nu elke dag hondenvoer geven. Hij vindt het blijkbaar lekker want hij blijft terugkomen. We denken alleen dat hij kleintjes heeft dus wie weet staan er over een paar weken nog 6 mambo's op de stoep! Ach dat zien we dan wel weer.

Nou dit was het weer voor deze week! Ik ga me bikini maar eens van de waslijn halen en een duik nemen in een heeeeeeele mooie blauwe zee!!

Liefs vanuit de Penstraat.

Mirri

He Henrieke,

Super om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Dus je wordt al een beetje bruin? Hoop dat je auto het een tijdje volhoudt. Je hebt trouwens daar ook baracuda's zwemmen die zijn ook zo lelijk, maar wel lekker haha! Je moet echt nog even naar Mambobeach op vrijdag om naar de Fishmarket te gaan he? Nou meid, hoop snel weer foto's te zien.

Dikke kus Mir (en Al)

Bert

Hey Hen,

Goed om te lezen dat je zo'n mooie auto hebt, dat stelt me weer gerust...!! ;-) Je vader en moeder zeggen net dat ze het hier niet mee eens zijn!!!!

Veel plezier vandaag en vanavond bij het feest. Hopelijk spreken we elkaar vandaag of morgen weer via Skype!

Veel liefs, ook van je ouders,

Bert

wen

heeey..

super gaaf om te lezen zeg:)geniet maar lekker...wij gaan ook bijna, spannend spannend...tot horens
(K)

Rinie

Hoi Henrieke,
Goed om te horen, dat je het zo fijn hebt. Wat zou ik graag een dagje met je mee gaan naar zo'n klasje met die prachtige kid's.
Zijn jullie al bij Grote Knip en/of Kleine Knip geweest? Dat zijn ook van die leuke strandjes met vaak veel eigen mensen. Vonden wij geweldig!!
Als ik hier naar buiten kijk, is de wereld al weer wit. Nou ja, verschil moet er zijn, hé?

Groetjes en een knuffel van ons,

Rinie

Erika

Hey there!

Supergaaf avontuur volgens mij. Ik zou wel zo met je willen ruilen. Vooral die auto, dat is echt top! En snorkelen is echt super, hebben wij in egypte ook gedaan. Je moet maar zo denken dat die vissen banger zijn voor jou dan dat jij voor hun zou moeten zijn. Je stage klinkt ook goed, lijkt me fantastisch.
Geniet, geniet, geniet! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, de tijd zal wel vliegen daar.

Have lots of fun in the sun!

Liefs Erika (natuurlijk ook van Gert en de kids)

Mirri

He zie nu op de foto's dat je ook al bij Jaanchies geweest bent. Ging hij ook gezellig bij jullie aan tafel zitten? Ook leguaan gegeten? Dat kerkhof tegenover Jaanchies vond ik ook heel bijzonder. Echt leuk om de foto's te zien want ik herken toch wel heel veel. Je hebt nog zoveel te zien....

Liefs Mir

marin

Lieve Hennuz,

Allereerst bedankt voor je kaartje!
Echt een prestatie hoor! kreeg het vrijdagmiddag al door de bus, mn eerste kaartje!!!

Heb van Wil een mooi horloge gehad voor mn verjaardag....

Maar als ik het zo lees gaat alles prima...
Leuk dat je zo´n supercar hebt! haha....

Doe de groeten aan Yfke en we spreken elkaar wel weer he!

Dikke kus, Marin!

marloes

henrieke!!was gezellig vandaag! xxx

Joyce

Heeej Hennuz!!

Je moet schrijfster worden! Geweldig verhaal, leuk om te lezen!!
Super de super dat het allemaal toppie gaat!
Ben benieuwd of er uit die kat geen honden/katten komen ;)!

liefsss

Tirsa

Henkie :) leuk verhaal! Lijkt me eigenlijk wel fijn dat het contact met die kinderen juist wat meer lichamelijk is, dan voelt het ook echter mja is wel wennen idd!
Argh jullie en jullie watersporten bah zoo jaloers!
Al wezen stappen dan? Daar ben ik benieuwd naar ;)? Het klinkt wel super geweldig, ik heb vandaag mijn eerste introductiedag gehad.. was wel interessant maar was langer bezig met reizen dan de schooldag zelf :( heb ook al echt veel zin om te gaan.

Dikke kus Tirs

Annelien

Ha lieve schat!
Verhalen zijn prachtig ;-)
Ik mis het zo!!!
liefs!

william en anna

hoi henrieke,

We hebben net al de foto's bekeken,william wil vertelen dat ze op school vogelhuisjes aan het maken zijn, als je ze wil zien moet je maar een keer naar school komen kijken,ook is hij nu een beetje ziek.
anna wil vertellen dat ze je lief vindt.
groetjes en liefs van ons allen.

irene

Hey,
zo te lezen vermaken jullie je nog wel! Gelukkig maar.
Ik ben deze week weer naar school geweest en alles is al weer aardig gewoon geworden.
Je hebt die ene foto van de filmavond op je site staan maar eigenlijk moet je die ene fotot erop zetten waar Malene en ik ook bij op staan he ;) Dan lijken jullie alleen niet meer zo bruin ;) haha.
Veel plezier nog daar! en ik spreek jullie snel weer.
xx